Головна » Новини » Новини » Літній омивач для скла

Літній омивач для скла

Без омивача, в зимовий та літній періоди, дуже важко обійтись, адже це є неодмінний атрибут вашого догляду за автомобілем. Переважно, ця рідина являє собою розчин спирту в сукупності з активними речовин і спеціальними антикорозійними доповненями. Оскільки, звичайний миючий засіб в літку є більш дієвий ніж взимку, то омивач повинен обов’язково містити спирт. Раніше, за основу брали етиловий спирт, натомість зараз використовують ізопропіловий спирт, оскільки у ньому можуть з легкістю розчинятись різні складні сполуки, він має здатність вилучити зайву воду та виконує роль антифризу. Для приготування 4 літрів омивача потрібно використати 1/3 від 450г ізопропиловго спирту (70%) або 1/4 від 500г цього ж спирту, але 90%. туди ж додаємо води, помішуючи збільшуємо загальний об’єм рідини до 4,5л. Зверніть увагу на те, що використовувати варто лише дистильовану воду, оскільки звичайна вода, через деякий час має здатність до псування та залишання іржі і нальоту в середині банки склоомивача.

Омивач скла

Якщо ж немає при собі ізопропілового спирту, то можна використати також медичний спирт. Щоб приготувати 4л рідини потрібно налити в 3 склянки (по 250г) 70% спирту і в 10 склянок (по 300г) – дистильованої води. Ретельно помішуючи, додаємо столову ложку прального порошку.

Використовуючи метанол варто бути дуже обережним, оскільки це отрута. Тож найголовнішою умовою при роботі із даним реактивом є дотримання правил безпеки. Для приготування 1л омивача потрібно використати 100мл метанолу та 900мл води, тобто в співвідношенні 1:9. Можливе додавання столової ложки засобу для миття посуду.

Омивач виготовляють кількома способами, які можна легко повторити вдома. Найпоширеніший спосіб – це виготовлення омивача за допомогою засобу для миття вікон. Наприклад, щоб зробити розчин об’ємом 1л, варто змішати 335г засобу для очистки вікон із 666г води.

Іншим, не менш поширеним способом виготовлення омивача є з використанням засобу для миття посуду. Вам необхідно взяти 3 л води, додаючи туди столову ложку миючого засобу. Варто звернути увагу на те, що побутова хімія повинна бути надійною та якісною, оскільки при низьких температурах можливе її замерзання.

Рідину для омивача, яка містить аміак, не можна використовувати при низьких температурах. Для її приготування, а саме для 1л рідини, потрібно додати 335 мл аміаку та 665мл води (1 частина аміаку та 3 частини води), ретельно змішуючи, не допускаючи виникнення піни. Для того, аби використовувати дану рідину при сильному морозі рекомендується додавати 50-100г оцту.

Для приготування 1л омивача, який містить оцет, потрібно змішати між собою 500мл оцту та 500мл води, тобто змішуємо в однакових пропорціях. Однак, варто звернути увагу на те, що при використання даного омивача температура навколишнього повітря повинна становити від -10°С. Адже, можливе виникнення неприємного запаху оцту.

Омивачі ефективні при видаленні комах, пилу та бруду із скла автомобіля. Вони не руйнують поверхню автомобіля, пластик і гуму. Якщо, ж ви вирішили купити готову рідину, то в літню пору року можете розбавляти дистильованою водою.

Одним із найпростіших способів перевірки якості омивача варто провести невеликий експеримент-спостерження. Налийте трішки рідини у тару та поставте її на кілька годин на мороз. Результати покажуть наступне: якщо рідина замерзла або ж її консистенція перетворилась в гелеподібну структуру, то це вказує на те, що її властивості є низькими, а отже, потрібно додати в неї продукт, який містить спирт.