Головна » Новини » Статті » Жоржини — посадка, підживлення і догляд

Жоржини — посадка, підживлення і догляд

Для жоржин потрібні добрива з низьким вмістом азоту. Ми рекомендуємо високовідсоткові калійні та фосфорні добрива, такі як калійна селітра та ортофосфорна кислота.

Жоржини це квіти що вимагають велику кількість води. Цим квітам потрібно багато енергії, щоб стимулювати весь цей масивний ріст бутонів та стебла що забезпечує стійкість рослини. На відміну від овочів та інших рослин, квітучим рослинам, таким як жоржини, потрібно небагато азоту, але інші дві поживні речовини у помірно більших дозах сприяють їх цвітінню.

Як правило, ми рекомендуємо ставитись до жоржин як до кущів томатів. Застосовуйте універсальні добрива під час посадки, а коли вони почнуть цвісти, підживлюйте їх один чи два рази на місяць рідким добривом з низьким вмістом азоту.

Впевніться в якісному походженні бруньок жоржин

Жоржини проростають з бруньок, які утворилися наприкінці попереднього вегетаційного періоду. Ці бутони розташовані біля основи стебла, трохи вище, де прикріплені пуп’янки.

Самі пуп’янки не дають паростків — це ємності для зберігання їжі, які допоможуть підживити ранній ріст рослини. Бруньки жоржин продаються двома способами: як одиночні бульби з прикріпленим бутоном, або у вигляді грудочки зі стеблом і декількома пуп’янками.

Час є ключовим

Якщо ви садите жоржини прямо в саду, зачекайте, поки грунт прогріється до 15С градусів. Ці квіти не будуть рости в холодному ґрунті, а їхнє листя чутливе до морозів.

У північних районах пуп’янки жоржин можна висаджувати в приміщенні за 4 – 6 тижнів до останньої дати заморозків. Наповніть 4-6 літрові горщики вологою сумішшю грунту та добрив і посадіть пуп’янки стеблом або паростками вгору. Накрийте 6 сантиметровим шаром ґрунту і поставте горщики в тепле місце з хорошим освітленням. Спочатку поливайте рослини помірно, потім регулярно, поки квіти становитимуть кілька сантиметрів у висоту. Пересаджуйте квіти на вулицю після того, як пройшла небезпека заморозків.

Де і як садити

Цвітуть жоржини найкраще, коли їх вирощують на повному сонці та родючій, добре дренованій землі.

Підготуйте посадкову ділянку, розпушивши грунт на глибину 10 сантиметрів. Додайте компост і універсальне зернисте добриво та добре перемішайте. Викопайте яму і посадіть пуп’янки, тримаючи стебло або паростки вертикально. Верхівка бульби повинна знаходитись на 3–4 сантиметри нижче поверхні ґрунту. Засипте отвір ґрунтом збагаченим фосфором та калієм.

Значення прищипування та утримання в вертикальному стані

Коли ваші жоржини заввишки близько 25 сантиметрів і мають принаймні 4 пари листків, прищіпніть / зніміть верхню частину основного стебла. Це стимулюватиме бічне розгалуження і дасть вам рослину більшої стовбурної структури, що має більше стебел і більше квітів.

Оточення жоржин металевою кліткою підтримає квіткові головки та допоможе захистити стебла від зламу.

Полив та підживлення

Жоржини найкраще ростуть, коли отримують постійний запас води. Крапельне зрошення є ідеальним, оскільки воно спрямовує вологу вниз до кореневої зони, зберігаючи листя сухим. Мульчування навколо основи рослин також допоможе зменшити втрати вологи.

Жоржини — голодні рослини, і вони дають більше квітів, коли їх добре підгодовують та удобрюють. Застосовуйте гранульоване універсальне добриво під час посадки та рідке добриво раз на місяць протягом усього вегетаційного періоду.

Контроль над комахами та хворобами

Щоб уберегти від хворіб, зберігайте листя якомога сухішим. Поливайте розсаду приблизно раз на тиждень (залежно від погоди та вашого клімату), і дайте просохнути верхнім 2-3 сантиметрам грунту. Зберігайте ділянку навколо кореня рослин чистою. Ви також можете відрізати нижню частину листя, щоб забезпечити хорошу циркуляцію повітря.

Равлики здатні за одну ніч пошкодити рослину, тому рекомендуємо обкладати по периметру розсади таблетовану сіль, щоб запобігти поширенню цього шкідника. Вушні пелюшки — ще один шкідник жоржини. Вони поїдають бутони жоржини, квіти і листя. Коли ви обрізаєте рослини, очистіть ділянку та утилізуйте пов’ялі квіти чи листя. Це дасть вушкам менше шансів для розмноження.

Будьте щедрі

Жоржини — одні з найкрасивіших в світі зрізних квітів, для створення вражаючого букета, з яких, потрібно лише кілька стебел. Зріз квітів хороший для рослин і спонукає їх продовжувати цвітіння місяць за місяцем. Радуйте своїх рідних та друзів, сусідів та колег красою ваших домашніх жоржин.

Підсумок

Якщо видалити суцвіття, яке пройшло основне цвітіння, збережіть охайність рослини, спонукайте їх до появи нових бутонів та намагайтесь контролювати шкідників та хвороби. Відщіпайте квітку вручну або використовуйте ножиці або ніж для обрізки та обрізайте квіти до основного стебла. Це стимулюватиме новий ріст і довші стебла, які буде краще підрізати.