Інженери-хіміки відібрали топ-10 винаходів сучасної епохи

posted in: Статті | 0

Хімічна інженерія — топ-10 винаходів Хімічні інженери проголосували за те, що вони вважають найважливішими хімічно розробленими винаходами та рішеннями сучасної епохи. Легкодоступна чиста питна вода була обрана як найважливіший хімічний інженерний винахід сучасної епохи. За даними опитування інженерів-хіміків, чиста питна … Читати далі…

Ця ілюстрована періодична таблиця показує, як ми регулярно взаємодіємо з кожним елементом

posted in: Статті | 0

Можливість називати всі елементи періодичної таблиці від актинія до цинку — вражаючий досвід. Насправді вміти пояснити, як кожен елемент функціонує в реальному світі, є дещо складнішим. Якщо ви згодні, що вивчення повсякденної актуальності всіх елементів Землі так само важливо, як … Читати далі…

Прискорення застигання готової бетонної суміші. Застосування кальцію хлористого

posted in: Статті | 0

Кальцій хлористий у бетоні. Застосування Основна користь хлориду кальцію в бетоні — прискорена швидкість гідратації (застигання) цементу. Це суттєво скорочує час встановлення монолітності для полегшення дотримання міцності бетонних конструкцій при ранній міцності та більш легкому захисті свіжоукладеного бетону в холодну … Читати далі…

Точки замерзання водних розчинів пропіленгліколю

posted in: Статті | 0

Пропіленгліколь — харчова та промислова субстанція, абсолютно безпечна до використання, для застосування в системах опалення та виготовленні омивачів для скла. Для багатьох застосувань, зокрема при виготовленні теплоносіїв та антифризів, необхідно використовувати рідину з нижчою температурою замерзання, аніж вода 0°С. На … Читати далі…

Поєднання консервантів у харчових продуктах

posted in: Статті | 0

Сорбат калію, бензоат натрію, нітрит натрію та їх поєднання для боротьби з бактеріями у харчових продуктах Існує три класи хімічних консервантів, які зазвичай використовуються в продуктах харчування: Бензоати (такі як бензоат натрію) Нітрити (такі як нітрит натрію) Сульфіти (такі як … Читати далі…

Жоржини — посадка, підживлення і догляд

posted in: Статті | 0

Для жоржин потрібні добрива з низьким вмістом азоту. Ми рекомендуємо високовідсоткові калійні та фосфорні добрива, такі як калійна селітра та ортофосфорна кислота. Жоржини це квіти що вимагають велику кількість води. Цим квітам потрібно багато енергії, щоб стимулювати весь цей масивний … Читати далі…

3 поширені помилки, зроблені під час застосування борної кислоти проти тарганів

posted in: Статті | 0

На тарганів неприємно просто дивитися, але головна проблема в тому, що вони здатні переносити хвороби. Тільки один або два з них не були б занадто поганими, але їх не один або два. Якщо ви бачите одного таргана, у вас, ймовірно, … Читати далі…

Дезінфекція житлового приміщення

posted in: Статті | 0

Дезінфекція, як процес, не є складною процедурою, проте її якість та ефект тісно пов’язані з деззасобами, з допомогою котрих вона відбулася. Проводити дезінфекцію можна як готовими дезінфекційними засобами, так і безпосередньо субстанціями, з яких попередні були виготовлені. Процедури очищення та … Читати далі…

Нікотинова кислота (ніацин): застосування, побічні ефекти, застереження по використанню, користь та шкода здоров’ю

posted in: Статті | 0

Нікотинова кислота (ніацин) — це водорозчинний вітамін, що належить до сімейства вітамінів групи В, який зустрічається у багатьох тканинах тварин і рослин, що має антигіперліпідемічну активність. Ніацин перетворюється в його активну форму ніацинамід, який є компонентом коферментів нікотинаміду-аденінудинуклеотиду (НАД) та … Читати далі…

Цукри як харчові добавки в пиві

posted in: Статті | 0

Пивоваріння — це не лише хміль, солод та вода, а й робота, в тому числі, з такими цукрами як глюкоза (декстроза), фруктоза, сахароза, мальтоза тощо. Давайте поглянемо, чим фруктоза відрізняється від глюкози. Можливо, вам потрібні відповіді на такі запитання, як: … Читати далі…

1 2 3 4