Головна » Новини » Статті » Метиленовий синій для лікування риби

Метиленовий синій для лікування риби

Карантин для риби та малька

Нещодавно придбану для ставка чи озера рибу або хвору рибу краще утримувати на карантині та / або лікувати в окремому стаціонарі замість основного місця існування. Багато ліків та профілактичних добавок, які безпосередньо додаються до води, впливають на корисні бактерії. Це може привести до зупинки біологічної фільтрації; дані препарати можуть використовувати кисень і перетворювати акваріум на “токсичний хаб”.

У поєднанні з лікуванням, вражена вірусом чи паразитом риба і такого типу лікувальні ванни можуть бути дуже ефективними в запобіганні поширенню захворювань.

Лікування ванною та зануренням у лікувальний розчин метиленової синьки

Лікувальна ванна для малька видалить зовнішні бактерії, паразити та інші організми, що викликають хворобу, перед введенням їх у основну водойму. Найпростіше для профілактичного карантину — годування і ванни. Основна відмінність між ними полягає в тому, що занурення / ванна є зовнішнім лікуванням, а лікарняний режим (безпосереднє харчування) дозволяє спостерігати за нею і лікувати рибу від внутрішніх захворювань і паразитів.

Різниця між ванною і зануренням — це часові рамки. Занурення риби у лікувальну суміш має обмежену тривалість лікування, яка не повинна перевищувати рекомендовні рамки, а ванна вимагає тривалого часу лікування.

Метиленовий синій ефективний проти шкіряних захворювань і зябрових паразитів, кліща, оксамиту, грибкових захворювань і багатьох зовнішніх паразитів і бактеріальних інфекцій. Ця сполука безпечна для використання навіть для багатьох безхребетних. Метиленовий синій працює шляхом фарбування клітин і відключення в них метаболізму.

Метиленовий синій підвищує рівень гемоглобіну в організмі риби, це допомагає рибі легше переносити отруєння нітратами при випадковому споживанні разом з кормами.

Рекомендоване дозування метиленового синього для лікування та профілактики риби в ставках та озерах

Пропорція 12 мг/л лікуватиме морську рибу до однієї години, а прісноводну — до 10 хвилин. Концентрація метиленової синьки може досягати 50 мг/л, для утримання риби у лікувальній ванні протягом 10 секунд (інтенсивний метод лікування, при значних ураженнях).

Застереження: рекомендується спостерігати за рибою під час лікування і бути готовим до видалення риби з лікувальної ванни, як тільки риба починає проявляти ненормальну поведінку. Це може проявлятись, як хаотична поведінка, задуха на повітрі або намагання вистрибнути з резервуару.

Ця інформація призначена для огляду згаданої теми і не повинна розглядатися як науковий факт. Будь ласка, зверніться до інструкцій виробника та попереджень щодо будь-яких продуктів, які використовуються для лікування вашої риби від захворювання.