Головна » Новини » Статті » Сульфат магнію для догляду за рослинами

Сульфат магнію для догляду за рослинами

Пожовтіння листя рослин і затримка росту вказують на дефіцит поживних речовин.

Додати магній в грунт

Сульфат магнію (магній сірчанокислий), це комбінація магнію і сірки, які є корисними для здоров’я рослин. Магній бере участь у фотосинтезі, тому нестача цієї поживної речовини впливає на колір листя. Сірка активує ферментні системи рослин. Дефіцит сірки призводить до зростання і зміни кольору. Рослинні потреби в сірці дорівнюють тим, які вимагаються щодо до фосфору, хоча сірка не вважається одним з основних поживних елементів для рослин. Спостереження за листям рослин дає інформацію, необхідну для діагностики дефіциту поживних речовин. Однак, оскільки симптоми магнію і сірки дуже схожі на симптоми, пов’язані з іншими поживними речовинами, необхідно розрізняти симптоми дефіциту різних поживних речовин.

Дефіцит магнію

Дефіцит магнію виникає в грунтах, які є легкими і піщаними, кислими або інтенсивними, наприклад, при озелененні однієї і тієї ж території без додавання поживних речовин або органічних речовин назад в грунт. Мінеральний дисбаланс також може сприяти розвитку симптомів дефіциту магнію, навіть якщо магній присутній в грунті. Наприклад, високий рівень калію заважає рослинам використовувати магній. Застосування додаткового азоту повертає мінерали в рівновагу, дозволяючи рослинам використовувати наявний магній і усуваючи необхідність в додатковому удобренні магнієм.

Дефіцит сірки

Сірка сприяє росту рослин і їх здоров’ю. Органічні і багаті гумусом грунти збагачуються сіркою під час розкладання самих органічних речовин. Оскільки сірка дуже легко вимивається з грунту, верхній шар садового грунту може мати дефіцит сірки, в той час як більш глибокі шари грунту містять достатню кількість цієї поживної речовини. Рослини з глибоким корінням можуть отримати вигоду з живильних речовин в нижчих шарах грунту.

Симптоми дефіциту магнію

Оглядайте листя рослин для виявлення дефіциту поживних мікроелементів. Ознаки щодо дефіциту поживних речовин включають, наприклад, вік уражених листків, більш старе листя і нове листя; приклад пожовтіння, будь то краї листя або міжвитковий простір — жовтий колір між листям; спотворення форми листя.

Дефіцит магнію викликає пожовтіння країв листя на старіших листках порівняно з пожовтінням між новими листками, присутнім при дефіциті заліза. При відсутності контролю дефіцит магнію може призвести до повної дефоліації. У деяких рослин, таких як герані, дефіцит магнію також призводить до того, що листя злегка скручуються вгору. Дефіцит сірки призводить до затримки росту і слабкості стебла. Молоде листя буде світло-зеленого або жовтуватого кольору зі світлішими жилками.

Лікування сульфатом магнію

Не використовуйте сульфат магнію для догляду за садовими рослинами, якщо немає симптомів дефіциту магнію або сірки. Додавання непотрібних поживних речовин виводить інші поживні речовини з рівноваги і може викликати дефіцит через нездатність рослин використовувати певні доступні поживні речовини. При наявності симптомів дефіциту додавайте в грунт 1-2 чайні ложки сульфату магнію, розчиненого в 5 л води.

Коли тести грунту показують низькі рівні магнію і сірки, використання сульфату магнію забезпечує необхідні поживні речовини без зміни рівня pH грунту, як і в випадку з доломітовим вапняком. Пьять кілограм сульфату магнію на 300 квадратних метрів площі залягання, виправляють дефіцит магнію і сірки.

Кімнатні рослини

Солі добрив можуть накопичуватися в кімнатних рослинах, викликаючи згорілі або обгорілі листя і втрату енергії рослин. Витравлюють надлишки солей з грунту домашніх рослин розчином однієї чайної ложки сульфату магнію, розчиненого в півлітрі води. Змочіть грунт кілька разів цим розчином, наливаючи воду в горщик, поки вода не витече з отворів в дні. Магній приєднує до себе солі, витягаючи їх з грунту.