Головна » Новини » Статті » Зробіть свій басейн чистим і безпечним для відпочинку з пероксидом водню

Зробіть свій басейн чистим і безпечним для відпочинку з пероксидом водню

Перекис водню 35% (пероксид водню) (перекис водню, який Ви купуєте в аптеці для порізів і очищення, зазвичай становить лише 3%) близький до ідеального в процесі підтримання чистоти вашого басейну.

Що вам треба знати перед тим як купити пероксид водню 35% для басейну:

Це дуже висока концентрація, тому ви побачите багато попереджень для його використання. У такому концентрованому вигляді його потрібно зберігати в прохолодному, темному місці подалі від дітей. Перекис буде поставлятися в хімічно стійкій тарі з георметичним корком на закрутку (щоб уникнути випаровування газів), і, можливо, вам знадобиться підписати його протягом зберігання.

Не турбуйтеся про небезпеку купання в басейні, обробленому перекисом водню. Як тільки ви додасте його до басейну, цей фармацевтичний засіб буде змішуватися з тисячами літрів води у вашому басейні, і концентрація зменшиться до менш ніж 1%, що абсолютно безпечно для людей і тварин, щоб плавати і пити.

Що вам знадобиться в процесі застосування пероксиду водню

Як очистити ваш басейн з водним пероксидом:

Заповніть свій басейн водою. Можна використовувати воду хлоровану. Хлор і перекис водню можуть змішуватися разом.

Щоб розпочати очищення, додавайте у свій басейн перекис водню, додавши 250 мл (1 склянку) перекису водню на кожні 1000 літрів (250 галонів) води. Якщо ви зараз обробляєте свій басейн хлором, вам не доведеться чекати, поки рівень хлору (гіпохлориту натрію) знизяться, ви можете почати використовувати пероксид водню в будь який момент.

Рекомендується додати перекис водню, а потім насос запустити за 6 годин до плавання, так щоб він повністю розподілився по обєму басейну і його концентрація знаходилась на безпечному рівні плавання.

Використовуйте тест-смужки рН і перевіряйте свій басейн приблизно раз на тиждень. Коли рівень опускається нижче 50 ppm, додайте 250 мл (1 склянку) перекису водню на 2000 л води (500 галонів).

Щоб підтримувати чистий, блискучий басейн, підтримуйте рівень перекису водню з розрахунку від 50 до 90 часток на мільйон. Запускайте насос щоночі відповідно до інструкцій виробника та змінюйте фільтр кожні два тижні.

Ось і все! Гарного вам плавання та відпочинку!