Головна » Новини » Статті » Як використовувати розчин пероксиду водню. Гігієна пероксидом водню

Як використовувати розчин пероксиду водню. Гігієна пероксидом водню

Використання

Пероксид водню є м’яким антисептиком, що використовується на шкірі, щоб запобігти інфекції незначних порізів, подряпин та опіків. Його також можна використовувати для полокання рота, щоб допомогти усунути слизові бактерії або полегшити незначне подразнення рота (наприклад, через висип, гінгівіт). Цей продукт працює, вивільняючи кисень, коли його застосовують на ураженій ділянці. Вивільнення кисню викликає спінення, що допомагає видалити мертву шкіру та очистити уражене місце.

Перекис водню не слід використовувати для лікування глибоких ран, укусів тварин або серйозних опіків.

Як використовувати розчин пероксиду водню

Дотримуйтесь усіх інструкцій на упаковці продукту. Якщо ви не впевнені щодо будь-якої інформації, зверніться до лікаря або фармацевта.

Не використовуйте на слизових оболонках очей і не наносьте на великі ділянки шкіри.

Якщо ви використовуєте цей продукт на шкірі, очистіть уражену ділянку перед використанням. Застосуйте невелику кількість продукту на ураженій ділянці, як правило, 1-3 рази на день або за вказівкою Вашого лікаря. Якщо ви застосуєте пов’язку після використання цього виробу, спочатку дайте підсохнути ураженій ділянці.

Якщо Ви використовуєте пероксид для полокання рота, перед використанням змішайте його з рівною кількістю води. Полокайте у роті, зі сторони ураженої ділянки, принаймні 1 хвилину, потім виплюньте. Не ковтайте цей продукт. Промивання слід робити до 4 разів на день або за вказівкою вашого стоматолога чи лікаря.

Пероксид слід використовувати регулярно, щоб отримати максимальну користь від нього. Щоб допомогти Вам запам’ятати краще процес застосування, використовуйте його в одинаковий час кожного дня.

Повідомте свого лікаря, якщо ваш стан не покращився через 7 днів або якщо він погіршиться. Якщо ви вважаєте, що у вас може виникнути серйозна медична проблема, зверніться до негайної медичної допомоги.

Слід памятати що пероксид водню буває різної концентрації:

Інші способи використання пероксиду водню пропонуємо Вам переглянути у відео: