Головна » Новини » Статті » Що Таке Нітрат Амонію (Аміачна Селітра)?

Що Таке Нітрат Амонію (Аміачна Селітра)?

Амоній азотнокислий (аміачна селітра)

Аміачна селітра є хімічною речовиною з різним промисловим використанням, з якими ми стикаємося частіше, ніж ми думаємо. У цьому дописі ми обговоримо формулу аміачної селітри, а також її застосування.

Що таке нітрат амонію?

Аміачна селітра — це хімічна речовина, вперше зустріта в хімічній лабораторії в середній школі. Фізичний стан нітрату амонію, як правило, є білим твердим порошком, розчинним у воді. Ця речовина може мати кристалічну форму або форму бісеру.

Нітрат амонію: фізичний вигляд

Хімічна формула аміачної селітри — NH4NO3: вона має два атоми азоту (N), чотири атоми водню (H) і три атоми кисню (O). Нітрат амонію містить два іони: один іон амонію (NH4 +) і один іон нітрату (NO3-), тому зв’язок між цими двома іонами є тим, що ми називаємо іонним зв’язком.

Використання нітрату амонію

Давайте обговоримо деякі аспекти використання аміачної селітри.

Добриво

Є деякі з нас, які пишаються нашим садом і підтримують свої газони і задні двори досить ретельно. Використання добрива в цьому випадку є дуже важливим. Як це трапляється, аміачна селітра зазвичай використовується як компонент у добривах і є дуже важливою хімічною речовиною в сільському господарстві. Азот є істотною поживною речовиною для рослин, який сприяє росту рослин і таких процесів, як фотосинтез. Аміачна селітра не тільки має високий вміст азоту, але й дуже доступна.