Головна » Новини » Статті » Сурик, Свинцевий Оксид. Сфери Застосування і Використання

Сурик, Свинцевий Оксид. Сфери Застосування і Використання

Нижче наведені основні застосування для оксидів свинцю у поточному використанні:

Свинцевий оксид в батареях:

Це найбільш домінуюче застосування для оксиду свинцю. Оксид свинцю для використання в акумуляторах можна додатково розділити на три основні типи батарей.

SLI (пуск, освітлення та запалювання):

кожен транспортний засіб, що має свинцево-кислотну батарею, використовує у своєму виробництві 5-10 кг оксиду свинцю. Ця галузь представляє собою масштабне використання оксиду свинцю в усьому світі.

Свинцеві органічні сполуки

Тракційні батареї:

ці типи батарей призначені для декількох циклів зарядки-розрядки і мають тенденцію використовувати червоний оксид свинцю (Pb3O4) у своєму виробництві. Вони використовуються для живлення всіляких електричних транспортних засобів, таких як автонавантажувачі, мобільні візки для гольфу тощо.

Стаціонарні акумулятори:

це батареї, необхідні для використання в режимі очікування у разі збоїв у роботі електромережі в лікарнях, комп’ютерних установках, телекомунікаційних мережах тощо. Знову ж таки, червоний оксид свинцю (Pb3O4) є складовим в цих блоках.

Оксид свинцю в якості пігментів:

Основним свинцевим пігментом є червоний свинець (Pb3O4), який використовується в основному в захисних фарбах з чорних металів. Litharge — яскраво-жовта форма монооксиду свинцю досі знаходить застосування у виробництві жовтих пігментів.

Свинцевий оксид у склі:

Скляний кристал свинцю може містити 24-28% оксиду свинцю, що підвищує чіткість і щільність. Загальний середній показник телевізійної трубки містить 5-8 кг оксиду свинцю для поглинання шкідливого випромінювання. Оптичні волокна також покладаються на оксид свинцю для підвищення показника заломлення. Свинцеві оксиди також використовуються в спеціальному оптичному склі, ренгенівському захисному склі тощо.

Оксид свинцю (сурик) в кераміці:

Свинцеві оксиди використовуються в глазурі і емалі з давніх-давен. Оксид свинцю підвищує термічний стан, підтримує колірність і зберігає властивості таких покриттів.

Свинцевий оксид у ПВХ:

Свинцевий оксид використовується як стабілізатор свинцю при переробці ПВХ. Стабілізатори свинцю покращують термічну стабільність ПВХ, дозволяючи високотемпературну обробку, а також покращуючи електричні та УФ-властивості. Загальні застосування ПВХ — у віконних профілях, кабельних оболонках, трубопроводах, каналах.

Свинець оксид також має широке застосування у виробництві багатьох хімікатів свинцю, сухих кольорів, мила.