Головна » Новини » Статті » Прискорення застигання готової бетонної суміші. Застосування кальцію хлористого

Прискорення застигання готової бетонної суміші. Застосування кальцію хлористого

Кальцій хлористий у бетоні. Застосування

Основна користь хлориду кальцію в бетоні — прискорена швидкість гідратації (застигання) цементу. Це суттєво скорочує час встановлення монолітності для полегшення дотримання міцності бетонних конструкцій при ранній міцності та більш легкому захисті свіжоукладеного бетону в холодну погоду. Виробники готового бетону вже більше 50 років використовують кальцій хлористий, щоб надавати своїм клієнтам-контрагентам продуктивність, яку вони хочуть, і довговічний продукт, який вони вимагають.

Готовий бетон, що містить хлорид кальцію, забезпечує значну економічну вигоду для конкретних підрядників за рахунок зниження витрат та покращення їх загальної продуктивності та прибутку.

Несприятлива погода

Щоразу, коли температура опускається нижче 20 °С, стабілізація готового бетону сповільнюється. Цей ефект є найбільш значущим в діапазоні температур від 0 °С до 10 °С. Швидке застигання, що відбувається додаванням хлориду кальцію до готового змішаного бетону, дозволяє бетонним підрядникам продовжувати ефективно працювати в осінні та зимові місяці.

У холодних і морозних умовах застосування для бетонування хлориду кальцію може бути використане для скорочення часу встановлення на цілих дві третіх загального терміну застигання. 2% домішка хлориду кальцію при 10 °С пришвидшить час застигання у відношенні, що досягається при 20 °С без хлориду кальцію.

Це пришвидшене застигання може бути критичним, коли є ймовірність, що температура може опуститися нижче температури замерзання води. Кальцій хлористий прискорює швидкість гідратації щойно виготовленого бетону і швидко знижує у ньому вміст зайвої вологи.

Це дозволяє бетону уникнути можливих пошкоджень від замерзання за лічені дні, на відміну від тижнів, які можуть тривати без використання цієї домішки. Цей процес мінімізує дорогі запобіжні заходи, необхідні для захисту свіжоукладеного бетону від серйозних пошкоджень від промерзання суміші.

Висока рання міцність

У випадках, коли час має суттєве значення, наприклад, укладання фундаменту або аварійна комплектація тротуару, додавання хлориду кальцію до готового бетону може скоротити час очікування, перш ніж поверхні можуть нести навантаження.