Головна » Новини » Статті » Формалін (формальдегід 37%)

Формалін (формальдегід 37%)

Формалін — це проста хімічна сполука, що складається з водню, кисню і вуглецю. Всі форми життя — бактерії, рослини, риби, тварини та люди — природно виробляють формальдегід як частину метаболізму клітин.

Формалін, мабуть, найвідоміший завдяки своїм консервуючим і антибактеріальним властивостям, а хімреактиви на основі формальдегіду використовується для виготовлення широкого спектру продуктів з доданою вартістю. Формалін є одним з найбільш добре вивчених і добре зрозумілих сполук у торгівлі.

Використання та переваги

Формалін є найважливішим будівельним матеріалом у виробництві сотень предметів, які покращують повсякденне життя.

Будівництво

Смоли на основі формальдегіду використовуються для виготовлення композитних та інженерних виробів з деревини, які широко використовуються в шафах, стільницях, ліпнинах, меблях, стелажах, сходових системах, підлогових покриттях, стінових оболонках, опорних балках і фермах, а також багатьох інших побутових меблях і конструкціях. Клеї, які використовують формалін як будівельний блок, є винятковими сполучними речовинами, які забезпечують високу якість роботи, що є надзвичайно економічним.

Промисловість деревних виробів використовує смоли на основі формальдегіду в широкому діапазоні панельних і бортових виробів, що забезпечує стале використання лісових ресурсів і мінімізацію відходів. Наприклад, композитні дерев’яні панелі, як правило, виготовляються з відходів деревного виробництва, які в іншому випадку спалюються або утилізуються на полігонах.

формалін

Застосування для охорони здоров’я

Формалін має довгу історію безпечного використання у виробництві вакцин, протиінфекційних препаратів і капсул твердого гелю. Наприклад, формалін використовується для інактивації вірусів, тому вони не викликають захворювання, наприклад, вірус грипу при введенні вакцини проти грипу.

Особиста гігієна та споживчі товари

Хімія на основі формальдегіду має важливе значення у виробництві багатьох предметів особистої гігієни та споживчих товарів. Ці продукти можуть містити вивільняючі формальдегід інгредієнти, які діють як консерванти для знищення мікроорганізмів і запобігають росту бактерій та інших патогенів, продовжуючи термін придатності продукту.

Автомобілебудування

Смоли на основі формальдегіду використовуються для виготовлення внутрішніх формованих компонентів і компонентів під капотом, які повинні витримувати високі температури. Ці смоли також використовуються у виробництві високоміцних зовнішніх ґрунтовок, прозорих фарб для покриття, адгезивів шнурів, гальмівних колодок і компонентів паливної системи.

Чи існує зв’язок між формальдегідом і астмою?

Численні державні установи і експертні наукові органи дійшли висновку, що наукові докази не підтримують зв’язок між астмою і експозицією формальдегіду. ВООЗ зробила висновок, що «[t] тут немає доказів, що вказують на підвищену чутливість до сенсорного подразнення формальдегіду серед людей, які часто вважаються сприйнятливими (астматики, діти та літні люди)». Доповідь Національної академії наук (США) узагальнив доступні контрольовані клінічні дослідження, оцінку того, чи формальдегід викликає роздратування у астматичних і неастматичних людей, і не виявлено відмінностей у чутливості між двома групами (NAS 2004, NRC 2007): “. . . астматичні особи, які піддаються впливу формальдегіду в повітрі при концентраціях, що знаходяться під дією або нижче 3 частин на мільйон, не представляють більшого ризику виникнення дисфункції дихальних шляхів, аніж неастматичні особи.

Чи можуть люди відчувати проблеми зі здоров’ям з будівельних матеріалів, вироблених формальдегідом?

Рівень формальдегіду в типових умовах навколишнього середовища нижче 0,1 м.д. — значно нижче порогового значення, що викликає подразнення в більшості людей.